Анита Маркова: Булимията беше моят път към здравословното хранене!

За Анита Маркова храната трябва да е не само здравословна и вкусна. Тя е майка, модел и е сред най-красивите жени във фитнес индустрията в България. Анита тренира силово, но изглежда изключително женствена.
Тя нарича себе си Fit Mama и в кухнята й се готвят здравословни гозби.

„Много обичам да използвам подправки, когато готвя, защото всъщност те придават екзотични и хубави вкусове на ястието“ обясни пред Bulgaria ON AIR Анита.

Тя не споделя мнението, че да се храниш здравословно е не само трудно, но и скъпо. В готвенето тя се спира на абсолютно достъпни храни, които може да приготвим не само на Бъдни вечер, но и в ежедневието.

„Много голяма част от хората, които се свързват с мен, все още вярват, че трябва да гладуват, за да отслабнат. И са много изумени, когато им изпратя един хранителен режим, който включва 4 или 5 хранения на ден, а примерно жената до този момент се е хранила веднъж и е пълнеела“, подчерта  Fit Mama.

Fit Mama е мултифункционалната жена на 21 век. Жената, която може да се грижи за себе си, да се грижи за семейството си, за детето си. В същото време да развива бизнес, да бъде професионален състезател и да готви по каноните на здравословната кухня.

„Когато родих сина си, видях, че бях в много добра форма, имах нужда от някакъв стимул и исках да дам такъв на младите майки, които си мислят, че след раждането жената губи мотивация, депресира се, не може да се грижи толкова за себе си, защото цялото ѝ време отива за детето. Не, напротив. Да, има такива моменти, но можем да намерим време и за себе си и точно така се роди идеята за Fit mama – като един стимул и мотивация за младите майки“, разказа Анита.

Пътят й до тук обаче не е бил лесен, а е трябвало да се стигне до критична точка.

„Булимията беше моят път към здравословното хранене. Може би тя се е случила в живота ми, за да се случи точно това, което се случва сега. Изключително много момичета ми пишат в социалните мрежи, които преминават през този проблем. Аз дори пиша и за него в книгата ми, която предстои да излезе идната година – „Методи и техники на емоционалното хранене и справяне със стреса“. Булимията за мен е един чисто емоционален проблем, а не толкова хранително разстройство, защото когато психиката ти е болна, когато имаш някакви липси в душата си, ти ги запълваш по някакъв начин. В случая моят начин беше храната“, откровена е една от най-красивите жени във фитнес индустрията у нас.

Източник: https://www.dnes.bg

Scroll to Top