Басмати с морски дарове (калмари, миди, скариди по избор) – 4 порции
Продукти:
- ½ Пакет замразени зеленчуци
- 250гр ориз басмати
- 200гр миди и 10-15бр калмариПодправки:
- черен пипер 1чл
- 1 дафинов лист
- Девесил
- 2 скилидки чесън нарязани на ситно
- хималайска сол или морска на вкус (за по-смелите може да използвате и Кала намак)
- щипка куркума
- гхи 2сл
- ½ Пакет замразени зеленчуци (грах, царевица, чушка, зелен боб) – задушавате ги в тиган да омекнат в 1сл гхи.
- Мидите накиснете предварително за 15 мин във вода. След това може да ги задушите със зеленчуците.
- Сварявате ориз басмати 250гр само във вода за около 15 мин и посолявате
- Изчиствате ципата на калмарите и във вряща вода слагате 1 калмар и след 10 секунди изваждате. Така всеки един калмар.
- В отделен по-голям съд сложете гхи и изсипете една по една подправките – карамелизирайте ги за по малко от минута
- Смесете всички съставки.