Басмати с морски дарове (калмари, миди, скариди по избор) – 4 порции

Продукти:

  • ½ Пакет замразени зеленчуци
  • 250гр ориз басмати
  • 200гр миди и 10-15бр калмариПодправки:
  • черен пипер 1чл
  • 1 дафинов лист
  • Девесил
  • 2 скилидки чесън нарязани на ситно
  • хималайска сол или морска на вкус (за по-смелите може да използвате и Кала намак)
  • щипка куркума
  • гхи 2сл
  1. ½ Пакет замразени зеленчуци (грах, царевица, чушка, зелен боб) – задушавате ги в тиган да омекнат в 1сл гхи.
  2. Мидите накиснете предварително за 15 мин във вода. След това може да ги задушите със зеленчуците.
  3. Сварявате ориз басмати 250гр само във вода за около 15 мин и посолявате
  4. Изчиствате ципата на калмарите и във вряща вода слагате 1 калмар и след 10 секунди изваждате. Така всеки един калмар.
  5. В отделен по-голям съд сложете гхи и изсипете една по една подправките – карамелизирайте ги за по малко от минута
  6. Смесете всички съставки.
Scroll to Top