Как майка на две деца промени живота си

Как майка на две деца промени живота си

Здравей, Жени! Изключително щастлива съм, че ми гостуваш и много се радвам да поговоря с новото ти аз!

Дами и господа, представям ви Жени!

Здравейте, казвам се Жени. Родена съм в град Каварна, морски жител. От 1998 година живея в София. Имам две дечица – Цветелина на 3 години, Вероника на 1г. И 5месеца. През целия си живот съм била, изпълнена с много мечти и желания. Ходила съм на фитнес, но не обръщах внимание на това как изглеждам. Спортувах, но не много често. Яденето ми не беше много здравословно, но пък не беше и от много вредни храни. .

Как се запозна с Анита?

– След като родих второто си дете Вероника тежах близо 90килограма. Не можех повече да се гледам така в огледалото, казах си трябва да променя фигурата си.казах си все пак имам две деца, какъв пример ще им дам. Н морето всички с хубави тела , а аз тюлен… започнах да тренирам, но без резултат. Случайно чух за семинара, който се проведе за здравословното хранене и възстановяване на килограми след раждането с водещ  Анита Маркова, и ето я първата ми среща с нея. Благодаря за тази среща, защото именно тя промени целия ми живот

Какво те накара да й се довериш и да започнете заедно твоята промяна?

– Още на семинара слушах всички майки, които наскоро родили, бременни в момента, и такива които плануваха бременност. Те бяха толкова целеустремени, бяха толкова ентусиазирани. Имаше такива, които вече имаха хранителни режими от Анита Маркова. Аз слушах и си записвах. Даже споделих, че нося колан за отслабване, за да не се личи големия ми корем тогава. Тя ми каза на семинара, че един такъв колан не се носи повече от един час, и аз го махнах пред всички. Бях решила, че именно в този миг искам да се променя, и да постигна нещо смислено в живота си, свързано с здравето ми и начина ми на живот. По – късно вечерта след, като обсъдихме с мъжът ми в къщи, моето решение да се свържа с Анита, аз веднага и писах и очаквах да започна своята промяна.

Оправда ли очакванията ти по отношение на хранителен режим, тренировъчна програма, персонално отношение и мотивация?

– Изготви ми мой персонален хранителен режим, само за мен на база какво обичам да си похапвам и какво не. Направи ми анкета и след няколко дни, режима ми беше готов. И не само оправда очакванията ми. Тя промени изцяло начина ми на хранене, режима ми като цяло. Придобих навици, които не съм и си помислила, че ще имам преди. С ставането си знаех чашата с топла вода с лимон и купата овесени ядки. Спрях да консумирам млечни продукти, замених ги със соеви, бадемови, кокосови и оризови млека. Научих се да не готвя с мазнина, и видях колко е вкусно. Научих се да правя протеинови палачинки. Първия месец още започнах да виждам разлика, сантиметрите падаха и килограмите също, започнаха да изчезват. Бях много щастлива, изобщо не можех да повярвам, че именно това съм аз и, че се променям.

Веднага след това усетих, че и в залата съм по – нахъсана и мотивирана. Имах сила и воля да се променя, поставих си Цел, която да изпълня. Мотивира ме това как една жена на 29 (вече на 30 но не и личи), с едно дете може да изглежда по този начин, говоря за Анита, и си казах щом тя може, значи мога и аз.

През какви трудности премина по пътя към твоето лично предизвикателство да се превърнеш в най-добрата своя версия?

– Трудност имаше и не го отричам, в началото винаги поглеждах към някой, които хапва разни неща, които и на мен ми се ядът, примерно сладолед или шоколад, но се въздържах. Поглеждах се в огледалото и казвах – ти можеш да се справиш!

Мотивираше ме това, че съм решила да сложа край на стария си начин на  живот. И фигурата в огледалото говореше сама. Само слушах зад себе си да говорят, как съм отслабнала, имаше и такива, които говорят- каква дебела беше. Преди се срамувах да нося рокля или да облека бански костюм, заради това, че имах корем и имах чувството, че всички ми се присмиват. Сега е различно и съм много щастлива, когато някой се обърне  след мен да ме погледне още веднъж. Благодаря Анита.

Как се чувстваш днес и какви са твоите постижения в борбата с отслабването?

– Днес съм различен човек. Целеустремена съм и винаги пресмятам нещата напред. Храня се здравословно, все още меря в сантиметри обиколките си, и се меря на кантара. Винаги се усмихвам като погледна резултата. Постигнах това, което преди само мечтаех, че ще се случи.

Какви цели имаш за напред?

– Благодарение на Анита, едната от целите ми, да отслабна и да изглеждам добре е факт.

Сега имам за Цел да изградя мускулна маса. Всички знаят, че не спираме до тук, като отслабнем. Отслабването е първата стъпка, след това започваме, да извайваме фигурата си. Това е целта ми сега. И в професионален план имам цели, но за тях ще споделя, когато съм сигурна, че ще ги изпълня.

Какво би казала на всички дами, които тепърва искат да започнат да водят здравословен начин на живот?

– Съвета ми към всички, които все още мечтаят. Мечтите се сбъдват, стига да имаме подход към тях. Не винаги е лесно, даже е трудно, но кой се е родил перфектен. Сигурно сте виждали жена на 50г. Виждали сте и жена на 30г. През повечето случай, тази която мислите че е на 50г. е на 30г. А тази изглеждаща на 30г.  е на 50г. Много е важно да се храним здравословно и да спортуваме. Няма лесен път към промяната, но поемайки към пътя, се мотивираме да успеем, след това резултата говори сам през огледалото.

Анита е помогнала на много жени, майки, тинейджърки, дори и на мъже. Помогна и на мен, за което и благодаря. Няма възрастова граница за промяната. Решаваш и действаш, може никога досега да не си се опитвал, но пробваш ли веднъж – то е за винаги!

Scroll to Top