Интервюто с Анита Маркова – macheva.bg

Скъпи приятели, тук можете да прочетете интервюта с Анита Маркова – Фит Мама за младата и талантлива персонална треньорка и нутриционист – Таня Мачева и http://macheva.bg

Ето го и него:

Здравейте,драги читатели!

Днес се запознах с една страхотна,позитивна и много красива жена,която може да мотивира всеки да изглежда добре. Надяваме се да успеем да мотивираме много от вас,да се замислите за начина ви на живот и да се грижите за тялото и душата си!

 

Казваме “Здравей!” на Анита Маркова!

Разкажи ни накратко за себе си!

-Здравейте! Казвам се Анита и съм родом от Горна Оряховица, но живея в София от 7 години. Имам прекрасен син на 2 годинки и половина. За хората, които не ме познават съм персонален треньор и работя с хора с проблеми в килограмите, както и с бременни жени и майки, които искат да влязат във форма и да се чувстват добре.

Занимавам се сериозно с фитнес от близо 10 години. 

 

Как успяваш да си винаги във форма?

– С много труд, воля, търпение, упоритост, ранно ставане, ранно лягане. Много са качествата, които са необходими, за да си във форма и то постоянно, но самодисциплината за мен е от първостепенно значение.

 

Имала ли си период, в който не си се чувствала добре физически?

-Разбира се! Всеки човек има такива периоди в живота си. Аз също съм имала такива моменти! Минала съм през периоди на резки гладувания, крайности в диети и режими за отслабване, както и тренировки от по три часа в залата. Въпреки че,винаги съм била в добра физическа форма, аз съм максималист по природа и винаги изисквам много от себе си.

В търсене на истината за храната и спорта с времето се научих кое е правилно и кое не.

 

Какви са принципите ти за хранене? Какво гледаш винаги да присъства в менюто ти?

-Основните неща, които държа да присъстват в менюто ми като макронутриенти са протеини, въглехидрати и мазнини. Като се стремя да са разпределени през деня на малки порции в менюто ми. Старая се да се храня на всеки 3-4 часа.

 

Казват че по време на бременност  чувстваш неистов глад за разни вредни неща. Така ли беше при теб?

-При мен бременността беше изключително красив период, но придружен с доста неразположения от гледна точка на прилошаванията. Изкарах почти цялата бременност така. Първите три месеца на бременността отслабнах с около 5 килограма. Не съм се лишавала от храна и слушах сигналите на тялото си. Интересното беше, че в този период отказах месото, спрях и рибата…изкарах си една вегетарианска бременност. Не беше умишлено, просто тялото ми отказа да ги консумира. 

Не съм чувствала глад за определени храни, защото се стремях да се храня балансирано и да си набавям полезните за бременността, вещества с качествена храна и някои хранителни добавки.

 Всички имаме изкушения, които ни преследват. Предполагам и ти имаш такива. Как успяваш да устоиш?

-Разбира се, че имам, но самоконтрола при мен е много голям. Старая се да не мисля за това какви изкушения съществуват, защото ако се замислите те са на всеки ъгъл. Съсредоточена съм върху моя начин и избор за хранене, знам целите си и не допускам странични мисли в главата си.

 

Колко пъти в седмицата тренираш?

– 5! В основен период съм и тренировките ми за сега са тежки и много силови. Наблягам основно на краката и глутеуса , които тренирам 2-3 пъти седмично. Всички останали мускулни групи по веднъж за сега.

 

Как се запали по фитнеса и здравословното хранене?

– Това е много дълга тема! Като цяло, от дете се храня здравословно. Майка ми се храни здравословно, вкъщи винаги е имало много плодове и зеленчуци. Никога не съм прекалявала с храната като малка. С течение на времето имах много тежки периоди на търсене кое е правилното хранене, кое е най-здравословното и работещо. Като изпробват всичко първо върху себе си. Пътя, който извървях и трудностите, през които преминах, ме мотивираха да продължа да търся все по- здравословния и балансиран начин на живот. Като се стремя да помагам и на други хора да го открият за себе си.

Приемаш ли някакви хранителни добавки?

– Да, за сега основно протеин след тренировка и омега 3 мастни киселини.

 

Занимаваш ли се с друг вид спорт освен фитнеса?

– Като дете тренирах лека атлетика, години след това Муай-Тай. Към днешна дата съм сертифициран Tap-Out инструктор и персонален треньор по фитнес.

Като към този момент съм се съсредоточила изцяло върху фитнеса и развитието си в него.

 

Разкажи ни за проекта “Фит Мама”:

– Да, както знаете аз съм основател на проекта “ФитМама”. Това е мотивационен проект за здравословени балансиран начин на живот във всеки период от живота ни. Като това включва бременността и следродилния период, както и периода на кърмене. Моята мисия и цел е всяка една жена да повярва, че може да изглежда добре дори и в тези периоди! Такава е и идеята на проекта – да мотивирам чрез личен пример майките и бъдещите такива да се грижат за себе си, да нямат оправдания, че от бременността ще качиш много килограми и нямаш време да се погрижиш за себе си след като детето е вече факт.

Да, наистина времето е дефицит, когато говорим за периода с новороденото. Аз също съм минала по този път, но когато си добре организирана и имаш силното желание нещата се получават. Надявам се този проект да помогне на много жени да започнат да се грижат повече за себе си и да изглеждат добре въпреки обстоятелствата.

Може да научите повече за проекта на сайта www.fitmama.bg и на страницата ми във фейсбукhttps://www.facebook.com/MsFitMama/. Там ще откриете много мотивации, здравословни рецепти,които се приготвят изключително бързо, мотивиращи снимки и цитати, както и много авторски полезни статии. Там предоставям напълно безплатна информация как да постигнем добро здраве и красиво тяло, за да се чувстваме щастливи в телата си! Защото както знаем, тялото е единственото ни притежание и трябва да се грижим с любов и осъзнатост за него.

Подготвила съм много изненади и бъдещи проекти, които ще са част от глобалния – „ФИТ МАМА“ и силно вярвам, че ще помогна на много хора да повярват в себе си и ще направят първата крачка към по-добър живот!

И за финал моето мото и апел към всеки един:

Нека бъдем пример за подражание и хора със смисъл, само така ще променим света към едно по-добро и красиво място за живеене!

ФИТ МАМА.

Така нашето интервю завърши! Надявам се да сме ви били полезни и да сме ви мотивирали за един по-добър живот! Запомнете, че вие сте това, което ядете и изглеждате така, както живеете! Ние сме пример за децата ни,те не се раждат с навиците да ядат само вредни храни и да стоят пред компютъра, ниеизграждаме техните навици и сме отговорни за бъдещето им! 

 

Scroll to Top