Кафяв ориз с броколи и тофу (за месоядните с пуешко филе)
Необходими продукти:
(Количеството е за 3-4 порции в зависимост кой яде (хаха))
- 200гр ориз – кафяв или басмати по желание (вари се за около 15 мин под капак с 1 пръст вода над него)
- 300гр броколи – почистени и измити
- пакетче тофу или 400гр пуешки филета, нарязани на кубчета (при вариантът с пуешкото филе – аз го овкусявам със същите подправки както тофуто и запичам на тефлонов тиган)
Начин на приготвяне:
- Сваряваме предварително накиснатия ориз за 40 мин (водата да го покрива 1 пръст)
- Сваряваме броколите във вряща вода с 1/2чл хималайска сол за 10-15мин
- Тофуто нарязваме на кубчета и поръсваме с черен пипер, къри, хималайска сол, кимион. Запичаме го в леко намазнен с кокосово масло тиган.
- Смесваме всичко и добавяме:
Подправки:
щипка черен пипер
щипка кимион
хималайска сол на вкус
Друг вариант е тофуто(пуешкото) да се консумира отделно, а оризът и броколите като гарнитура.