Безглутенова пица с карфиол
Продукти:
- 500гр почистени и измити главички карфиол
- 150гр обезмаслена извара
- 1/2 чл черен пипер
- 1/2 чл риган
- 1/2 чл хималайска или морска сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки се смесват и смилат в блендер, докато се получи ронлива смес, наподобяваща паста. Върху хартия за печене се разстила сместа и се запича за около 20 мин в предварително загрята на 180 градуса, фурна. Получава се перфектен блат за пица. Изважда се от фурната и се аранжира по желание.
Моето предложение за съставки е:
- половин или един домат – пасиран, за намазване на блата
- 2 сварени яйца
- маслини без костилка
- късчета извара
- замразен грах и царевица
- печена или сурова чушка, нарязана на лентички
- Поръсвам с босилек, риган и хималайска сол
Сложете във фурната, за да се запече за още 15 мин и след това се насладете на това здравословно изкушение без грам огризение! Вкусна, полезна и най-важното – богата на много протеин, полезни въглехидрати и малко мазнини. Можете спокойно да се насладите на вечеря с пица – как ви звучи? Мисля, че тук ще бъдете много приятно изненадани! Добър апетит!