Безглутенова пица с карфиол

Продукти:

  • 500гр почистени и измити главички карфиол
  • 150гр обезмаслена извара
  • 1/2 чл черен пипер
  • 1/2 чл риган
  • 1/2 чл хималайска или морска сол

    Начин на приготвяне:

    Всички съставки се смесват и смилат в блендер, докато се получи ронлива смес, наподобяваща паста. Върху хартия за печене се разстила сместа и се запича за около 20 мин в предварително загрята на 180 градуса, фурна. Получава се перфектен блат за пица. Изважда се от фурната и се аранжира по желание.

    Моето предложение за съставки е: 

  • половин или един домат – пасиран, за намазване на блата
  • 2 сварени яйца
  • маслини без костилка
  • късчета извара
  • замразен грах и царевица
  • печена или сурова чушка, нарязана на лентички
  • Поръсвам с босилек, риган и хималайска сол

Сложете във фурната, за да се запече за още 15 мин и след това се насладете на това здравословно изкушение без грам огризение! Вкусна, полезна и най-важното – богата на много протеин, полезни въглехидрати и малко мазнини. Можете спокойно да се насладите на вечеря с пица – как ви звучи? Мисля, че тук ще бъдете много приятно изненадани! Добър апетит!

Scroll to Top