Десерт за отслабващи

Едва ли познавате някой, който не обича да си хапва сладки изкушения.

Днес съм ви подготвила един много лесен и бърз за приготвяне, десерт! С него гарантирано ще ядем и ще слабеем!

Как ви звучи?

Ще ядем картофи – да, сладки картофи! Не се мръщете, защото все още не знаете какъв прекрасен е вкусът им и колко сладки са те!

Ако все още не сте ги опитвали, бързо тичайте към магазина и си купете доста от тях. Без съвест ще ви споделя, че в къщи не остава и ден без да има няколко сладки картофа. Цялото семейство ги уважава и бързо изяжда – особено аз и малкия ми 2-годишен син, който щом ги види и веднага протяга ръчички, за да си вземе 🙂

За днешната рецепта ще ви трябват 1-2 сладки картофа в зависимост от размера и какво количество искате да приготвите. Картоф със среден размер е около 200-300гр и е за една порция.

Продуктите, които са ви нужни за приготвяне на това сладко изкушение са:

1 картоф около 200-300гр

1 сл чия семена

1 к.л. канела

5-6 бр сушени плодове по избор – аз използвах стафиди и няколко кубчета от любимия сушен кокос. Стафидите можете да накиснете предварително в малко вода, за да станат по-сочни, а ако изчакате достатъчно ще набъбнат и в самия десерт.

Стевия на вкус

Начин на приготвяне:

Бързо, лесно и вкусно! Подходящ за заети мами и хора със забързано ежедневие 🙂

Сложете тенджера с вода на котлона, за да заври. Обелете и нарежете на кубчета картофа и го сложете във водата. Варете докато омекне добре. След това ако има останала вода, можете да я излеете.

Прибавете канелата и стевията и пасирайте на пюре, докато все още е горещо. След това добавете останалите съставки и разбъркайте добре.

Оставете да изстине и поднесете с любов и прекрасно настроение! А ако имате дете като моето, може да се наложи да се скриете, за да си хапнете поне една лъжичка 🙂

Можете да консумирате топъл или добре изстуден в хладилник.

Хапнете си без угризения, защото със сигурност ще дадете полезна храна за тялото и вкусна за рецепторите 😉

 

Scroll to Top