Оформените женски ръце будят възхищение

 

 

Със сигурност повечето от вас са виждали хора с красиво оформени и тонизирани ръце и сте се питали дали могат и вашите да изглеждат по същия начин. Аз също съм си задавала този въпрос и знам, че въпреки усилената работа която изисква, всеки може да има завидни ръце, стига да положи нужните усилия.

Красивите и оформени ръце не само ще ви дадат този сексапилен и атлетичен вид, но и ще ви дадат достатъчно сила за да не се налага да искате от някой друг да ви извади куфара от горната част на самолета. Също така повечето упражнения за ръце обхващат гърба и гърдите и по този начин може да намали или напълно да изчезне болката в раменете и гърба.

Нещо любопитно: Знаете ли, че жените са склонни да трупат по-малко мазнини в ръцете в сравнение с бедрата, дупето и областта на таза. От това, което знаем, това е една еволюционна черта на женския организъм и не трябва да се разглежда като нещо лошо. Мазнините, съхранявани в тези области се дължат на две неща: 1) по-високите нива на естроген и 2) служат като място за съхранение на мазнини, които ще покрият нуждите на тялото ако жената забременее.

Кърменето изисква много енергия, така че тялото ни е приспособено да съхранява повече мазнини, за да бъде подготвено за тази нужда. За съжаление, по света има много недохранени жени, които трябва да кърмят бебетата си и имат нужда от енергия, която все трябва да дойде от някъде, а както знаем природата се е погрижила за всички наши нужди и тялото ни има създадено резервно хранилище – само за всеки случай.

 

А сега готови ли сте да научите какво е необходимо за да станат и вашите ръце изваяни и силни? Ако е така, разгледайте нашите съвети и ако имате въпроси или искате да споделите нещо от вашия личен опит, моля оставете коментар.

 

  1. Подходящ хранителен режим

Когато се опитвате да изградите мускули, имате нужда от 250 до 500 калории на ден, в зависимост от това колко калории обикновено изгаряте. Парадоксално, единственият начин да видите оформени вашите ръце е да изгорите мазнините, които закриват мускулите ви.

Съществуват много подходи и теории за това как да започнете да изграждате мускулите на ръцете. Но независимо от това кой подход следвате вие (или ще започнете да следвате) трябва да знаете, че за да изградите мускули трябва да приемате повече храна, но това не означава да започнете да се тъпчете с каквото ви падне. Намерете баланса, който работи най-добре за вас и намалете калориите, ако забележите, че качвате повече на мазнини отколкото на мускули.

Както всички знаем, всеки организъм е различен и заради това реагира по свой собствен начин на различните видове храна. Например някои хора могат да напълнеят много от сладкото, а други изобщо. За това вместо да се чудите какво да ядете и какво не, ние ви съветваме да се свържете със професионалист който да изготви правилния хранителен режим, съобразен с нуждите на вашия организъм. Задача с която Анита Маркова (консултант здравословно хранене и лицензиран фитнес инструктор)  се справя отлично!

 

  1. Отдайте специално внимание на вашите ръце

Не е нужно да прекарвате часове в правенето на упражнения за бицепс, но все пак трябва да отделите повече време за ръцете и раменете си. Ако сте начинаещ, силова тренировка на цялото тяло, два или три пъти седмично е достатъчна за да започнете.

С напредването може да увеличите броя на тренировките. Например може да ги разделите по следния начин: два пъти в седмицата тренирайте горната част на тялото и два пъти долната.

 

  1. Разнообразявайте тренировката си всеки път

Най-добрия начин да видите по-бърз резултат е като правите различни упражнения, така вашите мускули ще се объркат и ще започнат да работят по-усилено. Правете по малка промяна в упражненията всеки път, когато тренирате и по-голяма промяна на всеки четири до шест седмици.

Например можете да промените теглото с което тренирате, ъгъла на тялото, броя на повторенията, реда на упражненията, почивката между сетовете или темпото с което ги правите.

Ако решите да следвате този подход обаче, ще трябва да следите какво сте правили последния път. За това си носете тефтер или смартфон, за да записвате това, което сте направили.

 

  1. Изгаряйте колкото може повече калории

В края на последната серия, намалете теглото с 20 до 30 процента и продължете докато не усетите, че не можете вече да издържите. Тази техника е наречена „drop set“ и наистина ще даде на мускулите ви допълнителното изгаряне, което им е необходимо за да растат (но не използвайте тази техника за всяка тренировка )

Броя на повторенията също е от значение. За най-добър мускулен растеж е добре да правите между 8-12 повторения.

 

  1. Увеличете тежестта

Ако не сте уморени от последното повторение, трябва да увеличите съпротивлението. Тоест когато всеки път с лекота правите повече от 10 повторения се замислете да увеличите теглото следващия път. Не се притеснявайте, че можете да станете по-едри, по време на тренировка мускулите се пълнят с кръв и това ги прави да изглеждат по-обемисти, но известно време след това се връщат към нормалната си форма.

 

Големите резултати започват с разбирането, че външният вид не е крайната цел. Процесът, удоволствието и удовлетворението от това как се чувствате са нещата, които ще ви накарат да работите упорито за да постигнете резултат. Поради това е важно да се приближавате към пътя, който ви кара освен да изглеждате добре, но и да се чувствате добре.

 

 

Фотограф – Дориан Тодоров

 


АВТОР НА СТАТИЯТА

Здравейте, скъпи читатели, аз се казвам Надин и се грижа за това да получавате информацията, която може да промени живота ви. Обичам да чета и пиша материали свързани със здравословния начин на живот, защото аз самата започнах да водя такъв. Повярвайте ми това наистина промени живота ми, не само, че започнах да се чувствам по-добре, но и начина ми на мислене се промени в много по-положителна насока. Именно заради това е създаден този сайт- да ви даде информацията, която ви е нужна за по- дълготраен и пълноценен живот!

Scroll to Top