Почивка с деца – задължителни принадлежности

Почивката не е това, което беше, след като вече се появят децата. Но пък е доста по-забавно, а и времето, прекарано в игри и веселие с децата, е безценно. За да протече обаче гладко почивката и без изненади, от изключително значение е да планираш всичко предварително. Съветвам те да започнеш с принадлежностите, които са от първа необходимост за всяко едно пътуване, а след това да планираш останалата част от багажа. Една от най-важните чанти в целия багажен комплект е аптечката. С деца на почивка винаги е възможно да вдигнат температура, да ги хване стомашен вирус, да паднат, да си охлузят коленете или лактите, да ги ухапе насекомо, да изгорят на слънцето, да им влезе пясък в очите и какво ли още не.

По време на лятната почивка хомеопатичните лекарства могат да бъдат от голяма полза за всички тези здравословни проблеми. Хомеопатичната аптечка е много удобна за път, защото лекарствата са безопасни, без странични ефекти, лесни за употреба и щадят организма. Съветвам те да я заредиш с болкоуспокояващо и температуропонижаващо средство, лепенки, почистващо средство за рани, физиологичен разтвор, продукт за третиране на ухапвания от насекоми, слънцезащита, както и нещо в случай на стомашен дискомфорт. Не забравяй да сложиш термометър, аспиратор и инхалатор.

А аз ще ти споделя кои хомеопатични лекарства използвам най-често при децата, както и етеричните масла на Дотерра, с които неведнъж съм ги лекувала. Така ще си спокойна, че каквото и да си причини детето, ще може да реагираш адекватно.

При травми и наранявания може да използваш Арника, с което ще предотвратиш отоците. Това е много подходящо лекарство за по-активните и палави деца, които често са с охлузвания и синини, тъй като има обезболяващо действие. Опитай се да го дадеш на детето възможно най-скоро след инцидента, като направиш и студен компрес на травмираното място, както и другите нужни мерки за първа помощ.

Ако детето се окаже със запушен нос, а също и при слънчево изгаряне ти препоръчвам Апис мелифика. Може да използваш хомеопатичното средство за първа помощ при ужилвания, ухапвания от насекоми и алергични реакции. При слънчева алергия може да подобриш състоянието на кожата със студени компреси. Лекарството намалява болката, отока и обрива.

Подходящо лекарство при висока температура до 39-40 градуса е Беладона. Лекарството може да използваш също при зачервено гърло, както и при слънчево изгаряне, но с аленочервена кожа. При слънчево изгаряне с розова кожа използвай Апис мелифика.

При главоболие и кашлица може да прилагаш Бриония.

Не тръгвам на почивка и без етеричните масла на Дотерра, които са изключително мощни и имуностимулиращи. Основно ги използва при децата и съм сигурна, че и ти ще се убедиш в бързото действие на маслата. Помагам им в състояния като висока температура, като при този проблем най-полезни са евкалипт, лавандула и лайка. При раздразнено стомахче може да използваш джинджифил, мента и копър. Срещу кашлица може да опиташ масло от лимон, розмарин и мащерка. При хрема изключително ефикасно е маслото от евкалипт, лавандула и тамян, а при главоболие – розмарин, лайка и мента. Може и ти да поръчаш и да се докоснеш до лечебните свойства на магическите етерични масла.

Съветвам те под ръка да бъдат и телефонните номера на педиатъра и хомеопата, за да се консултираш и да си гарантираш ефективност на лечението, особено в случаите когато в рамките на 24 до 48 часа не настъпи подобрение.

Scroll to Top